Νέα τμήματα εφηβικού θεάτρου 2023 - 2024

22/9-25/11 2023

Το θέατρο εΦ ανοίγει ξανά τις πόρτες του στους εφήβους που θέλουν να ασχοληθούν με το σωματικό θέατρο και την υποκριτική, ανακοινώνοντας τον νέο κύκλο εργαστηρίων υποκριτικής για εφήβους 13-18 ετών. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαθήματα γνωριμίας τον Σεπτέμβριο.


Επικεντρωμένοι στην έννοια και την ουσία του παιχνιδιού, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε τα όρια, τα σχήματα και τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το ίδιο μας το σώμα όταν το «βγάζουμε» από τις καθημερινές του ασχολίες, όταν το αφήνουμε ελεύθερο να κινηθεί και να συνδεθεί μέσω των αισθήσεων αλλά και μέσω της μουσικής, με το περιβάλλον και με την ομάδα! Βασικά μας εργαλεία θα είναι το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός και η μουσική, μέσα από τα οποία θα συνδεθούμε με τους άλλους και θα γίνουμε ομάδα.

Στη συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή με το λόγο, την αφήγηση, το κείμενο, ουσιαστικά και απολαυστικά μέσα στην δράση, μαθαίνοντας να διηγούμαστε όλοι και όλες μαζί. Υπάρχουν χιλιάδες ιστορίες που δεν έχουμε πει ακόμα, χιλιάδες ιστορίες που μπορεί να γεννήσει το σώμα μας και αμέτρητες φράσεις που δεν έχουμε γράψει και θα τις διηγηθούμε με το ένα μας χέρι, με την άκρη της μύτης μας, με τα δάχτυλα των ποδιών μας!

Η μουσική θα μας ακολουθήσει στο ταξίδι μας, βοηθώντας τη σωματική και κινησιολογική μας εκπαίδευση. Θα εξερευνήσουμε τη φωνή σαν σωματικό όργανο, με ασκήσεις φωνητικής, τοποθέτηση φωνής και διαφραγματική αναπνοή, εξερεύνηση των σωματικών μας ηχείων και απεύθυνση του ήχου.

Στο εργαστήριό μας μπορεί να συμμετέχει όποιος και όποια ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με το σωματικό θέατρο και την υποκριτική, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει ασχοληθεί ξανά με αυτό, θα μάθουμε παίζοντας και δημιουργώντας τη δική μας ομάδα!


«Η ουσία του θεάτρου είναι η συνάντηση. Ο άνθρωπος που προβαίνει σε μια πράξη αυτο-αποκάλυψης είναι, για να μιλήσουμε έτσι, κάποιος που αποκαθιστά τη χαμένη επαφή με τον εαυτό του, ειλικρινή, νομοθετημένη, σαφή και ολοκληρωτική - όχι απλά και μόνο μια αναμέτρηση με τις σκέψεις του, αλλά αυτή που επιστρατεύει ολόκληρο το είναι του, απ’τα ένστικτα και το ασυνείδητό του, ως τη διαυγέστερη διανοητική του κατάσταση.»

Γιέρζι Γκροτόφσκι, Για ένα φτωχό θέατρο.


Συντονίστριες εργαστηρίων εφηβικών τμημάτων:

Aρετή Μακρολειβαδίτη και Άννα Μαργαριτίδου


Έναρξη μαθημάτων:

Παρασκευή 22/09 15:30 – 17:30 και Σάββατο 23/09 κατόπιν συνεννόησης με τα παιδιά.


Απαραίτητη η κράτηση θέσης!!!


ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Facebook: Θέατρο εΦ - Ομάδα θεάτρου
Instagram: @theatroef
Email: theatroef@gmail.com
Και στα τηλέφωνα: 6948533067 - Aρετή Μακρολειβαδίτη (Wind), 6980494644 - Άννα Μαργαριτίδου (Cosmote)